ACTIVITATS INTERGENERACIONALS

Les activitats intergeneracionals comporten un canvi cultural que ha de generar que les persones, sigui quina sigui la seva edat, gènere, situació social i grau de limitació funcional puguin desenvolupar-se de forma integral. Per tant es fa necessari un canvi de mentalitat capaç d’educar sobre la vivència del temps ocupat al llarg de tota la vida i de fomentar l’intercanvi i la solidaritat entre generacions. Incrementar la cooperació i l’intercanvi que suposa compartir experiències, habilitats, coneixements,..així com sensibilitzar sobre els drets i deures de les persones, sigui quina sigui la seva edat. La persona gran ha de ser capaç de transmetre aquesta imatge sense càrrega d’estereotips i signicar l’envelliment d’una forma més positiva per viure dignament. Tenir l’oportunitat de FER-SE GRAN, és a dir, “fer-se”, construir-se cada dia.
Es per aquest motiu que cada any, realitzem diferents activitats intergeneracionls. Enguany, s’han realitzat diferents trobades intergeneracionals al llarg del setembre fins al juliol. Algunes activitats han pogut ser :
- L’escola vedruna, promou el Dia del Voluntariat, que implica els alumnes en activitats solidàries, com l’atenció a la gent gran.
- Els alumnes de l’Escola de la Mercè Vall, han col•laborat amb la decoració dels centres de pasqua que han lluït molt a la celebració de la pasqua de la gent gran que es va portar a terme el 10 d’abril.
- Escola Cuca-fera, s’han realitzat diferents trobades que han enriquit molt a grans i petits, ens hem trobat per fer dos morals de Mas Casablanca, diferents trobades per veure com dansen i canten. Varem celebrar la revetlla de Sant Joan al patí de l’Escola.

-La Yaiza, la filla de la cuinera, ha vingut a explicar-nos 2 contes molt macos que ens han agradat molt i esperem que pugui tornar molt aviat.
Amb aquestes ratlles volem donar les Gràcies a totes les persones que,any rere any, fan possible la continuïtat d’aquestes activitats tan importants per als nostres residents; MOLTES GRÀCIES A TOTS !!

Comentaris