Presentació del Projecte Fent memòria a través dels animals:Records viscuts i moments presents

Ahir a la sala de plens de l'ajuntament de Tona les responsables del projecte Pilar Marmi, terapeuta ocupacional, i Judit Juanola, psicòloga, van explicar als assistents el projecte que s'està duent a terme des del passat mes de gener i que acabarà el gener de 2011.

Projecte innovador que s'està duent a terme amb el suport de Fundació La Caixa que subvenciona el 75% del cost i Fundació Can Codina que hi aporta la resta. 

Es valora molt positivament els beneficis directes aconseguits pels usuaris, així com l'elevat grau d'implicació assolit pel personal del centre, les famílies dels usuaris i voluntariat del centre.




Resum dels diferents àmbits de treball realitzats:

A nivell emocional: Teràpia Assistida amb animals; que ha fet incrementar l'autoestima, expressió d' emocions, reduir la sensació de soledat, treball d'empatia.

A nivell educacional-reminiscència: 4 Conferències relacionades amb el món animal realitzades per gent especialitzada: Associació UCRO ( unitat Canina de Rescat D'Osona), El JARC( Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya),  Els tres tombs, Centre perruqueria estil Animal  de Tona. 

A nivell social: 4 Sortides guiades: Zoo de Barcelona, Granja escola Mas Casablanca de Taradell,  Aquarium de Barcelona i Mas Garet de Tona. Millora la comunicació, estimulació cognitiva, augment de coneixements, interrelació amb els acompanyants...

A nivell físic: Taller de psicomotricitat, dues sessions setmanals de 90 minuts realitzat per la fisioterapeuta del centre. Millorar el to muscular, incrementar l'exercici físic, habilitats motores…

A nivell cognitiu: Tallers d'estimulació cognitiva: A través de la reminiscència recordar la relació amb els animals i les vivències emocionals que això els genera. Dues sessions setmanals de 90 minuts a nivell grupal i visites de familiars aportant la seva experiència amb els animals. Realitzats per la terapeuta ocupacional i la psicòloga de la residència. Augment d'autoestima, estimulació cognitiva, augment de la capacitat de concentració i atenció...

Finalment i com a conclusió de tot el treball que s'haurà portat a terme, es realiltzarà una exposició en una sala d'exposicions Can Sebastià del poble, per donar a conèixer el treball realitzat. 

Comentaris