Trobada amb els tres tombs recordant temps passats

A principis dl Segle XX s'utilitzaven, per la vida quotidiana, carros i animals de càrrega per realitzar les feines del camp i,també, com a sistema de transport per moure's d'un lloc a l'altre.
Prou sabem que la gent gran és l'experiència i, gràcies a ells, hem pogut aprendre tota aquesta tradició : com s'enganxa un animal al carro, com es guarneix, com és carrega un carro amb la màxima capacitat,...Per aquest motiu ens agradaria poder tornar a viure aquests moments amb una trobada amb els Tonis de tona i les persones grans. Sabem que la festa dels Tonis ha arribat a la nostra societat gràcies  ala gent que ha mantigut viva aquesta tradició i l'ha passat de generació a generació. fent que puguem aprendre i gaudir d'aquesta festa tradicional i tan establerta a les nostres terres.
Enguany, els Tonis de Tona, en el marc del programa engegat per la Fundació Can Codina Records viscuts i moments presents, ens ajudaran a recordar i a reviure com guarnir un animla i ens explicaran com organitzen aquesta festa tant arrelada al nostre poble. L'acte, va tenir lloc el divendres 1 d'abril a les 4 de la tarda, juntament també amb els infants de la Cuca fera.
Les persones grans varen poder recordar tots els moments que havien viscut i els més menuts, vàren començar aprendre com havien viscut els seus avis.

gràcies a tothom per haver-ho fet possible.

Comentaris