UNA DELEGACIÓ HOLANDESA S'INTERESSA PEL MODEL COL·LABORATIU DE TONA



El passat dilluns dia 27 d’octubre una delegació holandesa de 25 professionals del sector de la salut,  investigadors en política social, i professionals que treballen pels diferents proveïdors de salut a Holanda, van dedicar mitja jornada a conèixer d’aprop el projecte d’atenció social i sanitària integrades a Tona.

Aquest model col·laboratiu d’atenció social i sanitària que s’està desenvolupant al municipi de Tona des de fa dos anys té per objectiu millorar la qualitat d’atenció prestada als pacients del municipi a través de la interacció i col·laboració entre els serveis socials i els serveis de salut.

La jornada va començar amb un dinar a l’Escola d’Hostaleria de Tona i va continuar a la Sala de plens de l’Ajuntament amb les explicacions relatives a les diferents branques del projecte.

Rosa Planesas, regidora de Benestar social; Aida Guillaumet, coordinadora de l’Àrea de Serveis socials i Ciutadania de la Mancomunitat La Plana; Amaya Epelde, metgessa i Eva Serra, infermera del CAP de Tona, van ser les encarregades de transmetre les claus d’aquest projecte pioner a Catalunya i de respondre totes les qüestions que es varen plantejar durant l’espai de debat.

Diversos tècnics de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i del
Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) de la Generalitat de Catalunya van acompanyar la delegació.

També hi varen ser presents equips directius i professionals del CAP de Tona, de la Mancomunitat i de les tres residències de gent gran del municipi: Fundació Can Codina, Hotel-Residència Prat i Hotel Prudenci.

La jornada va cloure amb la visita de dos dels equipaments vinculats al model com són el CAP i la Residència Can Codina i que va permetre als visitants tenir una òptica més vivencial.
 Un instant on la Pepeta regala les bossetes de barballó fetes pels usuaris dels diferents serveis de Can Codina


Àrea de Serveis Socials i Ciutadania – Mancomunitat La Plana
Regidoria de Benestar Social – Ajuntament de Tona

Comentaris