ENS POSEM EL " TRAJE MAX"



Les treballadores de can codina ens vam  'vestir' amb un simulador d'edat “Traje Max” per entendre millor els usuaris; l’experiència es va desenvolupar en una jornada de formació amb l'objectiu de sensibilitzar –nos  cap a l'atenció centrada en les persones. Va ser un  exercici d’empatia, de posar-se a la pell de les persones amb les que treballem cada dia.
El dispositiu limita les capacitats visual, auditiva, de sensibilitat i de moviment, en diferents graduacions, amb una pèrdua del rendiment normal del cos entre el 40 i el 60 per cent. «La idea és que els treballadors sapiguem el que senten les persones grans i per què tenen algunes conductes o actituds en concret. En definitiva, ens  permet ser més empàtics ».
L'equip de professionals va realitzat activitats diàries relacionades amb l'atenció a la gent gran: traslladar una persona en una cadira de rodes,  canviar la seva postura al llit, l’alimentació...Aquestes activitats poden ser alguna cosa rutinària  per a un treballador, però, com se sent la persona que rep l’ajuda?. El vestit simulador d'edat Max : és un vestit modular que permet que els usuaris vegin retallada, en diferents graus, la seva activitat física, segons explica Stephan Biel, consultor d'innovació en Gerontologia Social,que va fer-nos la formació.


Comentaris